Framtiden
Don't feel guilty if you don't know what you want to do with your life
the most interesting people I know didn't know at 22 what they wanted to do with their lives
some of the most interesting 40 year olds I know still don't
Everybody’s Free (To Wear Sunscreen) - Baz Luhrmann 
 
Jag har varit frånvarande de senaste dagarna. Min egentid är väldigt begränsad och jag har använt den på annat sätt. Nu när jag är hemma med lillan har jag mera distans till arbetslivet och funderar mycket på vad jag vill göra. Det som står klart för mig är att jag av många orsaker inte vill tillbaka till mitt jobb som bokförare. Vad jag istället vill sikta in mig på är dock höljt i dunkel. Jag avundas verkligen de som har specifika drömmar och mål som klara ledstjärnor i livet. Min första tanke var att bara ta ett jobb på typ närmaste fabrik. Eftersom jag inte har något särskilt som jag brinner för, så skulle jag lika gärna kunna spara min mentala energi till fritiden. Så länge jag får någorlunda betalt och inte behöver jobba tvåskift så länge lillan är liten, så vore det okej. 
 
Men sen fäste en kompis min uppmärksamhet på att det är brist på kodare på arbetsmarknaden. Det skulle ju innebära en viss omskolning och min enda erfarenhet på området är faktiskt html-koden på en blogg jag hade här på blogg.se för åratal sen. Nå väl, att söka in till en utbildning utan att veta om man är egentligen är intresserad av ämnet är så 2001 (läs: när mitt femtonåriga jag valde bokförarutbildningen), så jag googlade lite och nu har jag ägnat egentiden de senaste dagarna åt att lära mig koda i Swift, Apples kod. Jag vet att det knappast är det som efterfrågas på arbetsmarknaden och att få en gubbe att röra sig och lösa olika problem är på lekisnivå, men jag tror att det i alla fall ger mig ett hum om vad det innebär. När jag kommit en bit till på vägen.
 
Just nu är jag inte alls säker på vad jag vill och om jag tycker att programmering är något för mig. Speciellt ikväll när jag är trött, så tycker jag att det skulle kännas skönare att stå och packa grejer i en fabrik utan att behöva tänka. Men imorgon är en ny dag.